Dry Aged Meat

Laat je extra verleiden met producten uit de Dry Aged Cabinet (rijpingskast) van Natuurslagerij Schreinemachers. Op natuurlijke wijze worden hier vleesdelen een viertal weken extra gerijpt voor nog meer smaak en malsheid.

Wat gebeurd er eigenlijk in een rijpingskast? Eigenlijk niet zo heel veel, moeder natuur doet het meeste werk. Enkel een constante temperatuur en een licht briesje zijn de kenmerken voor een ideaal rijpingsproces. De reeds verfijnde smaak van het vlees wordt nog intenser en de vleesdraad wordt nog meer afgebroken door dit proces. Het vlees krijgt alzo een smaak met nog meer body en wordt nog malser dan het al was.

Deze techniek is afkomstig van inheemse bevolkingen welke een manier zochten het vlees nóg langer te kunnen bewaren om later te consumeren. Rund-, kalfs- en lamsvlees zijn hier uitermate geschikt voor. Varkensvlees is voor dit proces té vochtig.

 

“Gastvrij en smaakvol tafelen tijdens Xmas”

Download hier de Kerstfolder 2016